За Био Ферма Поляна

Поляна е биодинамична ферма, която произвежда разнообразие от древни зърна като лимец, черен лимец, черен лимец, спелта, ръж, пшеница, а също така орехи, бадеми, нахут, леща, мед, билки, мляко, винено грозде и др. Отглеждаме крави, овце, кози и др.Намираме се в село Поляна, Странджа планина, в едно от най-слабо населените кътчета на Европа. Нашето земеделие използва биодинамични методи за грижа за растенията, пчелите и животните. След това обработваме тези продукти, за да получим чайове, мармалади, сиропи, конфитюри, сирена, етерични масла, флорални води и живи вина. Преработката на тези продукти се извършва в района на Борима, в сърцето на Стара планина. Нашата цел е да култивираме растения със силни резистентни и имунни сили, които могат да бъдат предадени на хората. Стремим се да отглеждаме растения в богата и органична среда, за да можем да се наслаждаваме на техния вкус и многото ползи за здравето, докато живеем в хармония с природата.

Биодинамика

Биодинамичното земеделие е регенеративен и холистичен подход към земеделието, градинарството и производството и преработката на храни. То има по-високи стандарти от органичното земеделие, защото има поглед върху по-голямата картина и се опитва да връща повече, отколкото извлича. Биодинамиката е най-високото органично качество и се счита за най-устойчивата форма на земеделие. За основател на биодинамичното земеделие се определя философът Рудолф Щайнер. В отговор на все по-видимите отрицателни последици от използването на химически торове и монокултурния подход, през 1924 г. Щайнер е поканен да проведе курс от лекции в областта на селското стопанство. Той описва почвата като храносмилателния орган на растението, което показва, че селското стопанство трябва да се съсредоточи върху подхранването на почвата, а не върху самото растение. Само в истински жива и здрава почва храната може да расте хармонично.

Demeter

Стандартът за сертифициране Demeter Biodynamic® е създаден през 1928 г. и се управлява в световен мащаб от световната организация Demeter International. Тя е създадена през 1928 г. и е наречена на името на гръцката богиня на плодородието и земеделието Деметра. Организацията има задължението да проверява дали биодинамичните продукти отговарят на международните стандарти за производство и преработка. Demeter остава най-старата екологична сертификационна организация в света, активна в над петдесет страни по света. Demeter е марката за сертифицирани продукти от биодинамично земеделие. Стандартът е с по-строги изисквания, като фермите трябва да отговарят на определени критерии, свързани както с прилагането на биодинамичните методи на работа, така и с хората, които работят в нея. Demeter Biodynamic® Farm Standard е цялостен метод за биологично земеделие, който изисква създаването и управлението на затворена система, минимално зависима от външни материали и фактори, отговаряща на нуждите, на живата динамика на самата ферма.

Насладете се на спокойствието, тишината и чистия въздух

Shopping Cart
bg_BGBG